WhatsApp
Telefon
  • Esenyurt Bağlarçeşme Mah. 1174 sokak No:1/1 Esenyurt / İstanbul
8 Temizlik Önerisi
07 Temmuz 2021, 16:17

8 Temizlik Önerisi

Yeni doğan bebeklerin yaşam ortamlarının büyük bir titizlikle hazırlanması oldukça önemlidir. Yeni ebeveynler, bebeklerin konforu ve sağlığı için ev içerisinde belli başlı değişiklikler yapmalıdır. En büyük değişiklik temizliğe gösterilen önem ve temizlik alanında dikkat edilmesi gereken noktalarda gelir. Sizlerle paylaştığımız 8 temizlik önerisini uygulamaya başlayarak evleri bebekler için daha uygun bir yaşam alanı haline getirebilirsiniz.

1.Evi düzenli olarak havalandırın.
2.Halıları düzenli olarak yıkayın.
3.Elektrikli süpürge ile tozları alın ve yerleri silin.
4.Çarşafları, yastık kılıflarını sık sık değiştirin. Yatak temizliğini ihmal etmeyin.
5.Banyo yüzey temizliği ihmal edilmemeli.
6.Kapı kollarını dezenfekte edin.
7.Çöpleri açık alanda tutmayın. Kapalı çöp kutuları kullanın.
8.Aşırı hijyenin de kötü etkileri olduğunu unutmayın.


1.Evi düzenli olarak havalandırın.
Havada gözle görülmeyen kir, toz ve zararlı mikroorganizmalardan kurtulmanın en kolay yollarından birisi, ortamların düzenli olarak havalandırılmasıdır. Bu havalandırma işlemi, bebeklerin bulunduğu yaşam alanlarında ekstra önem kazanır. Bebeklerin bağışıklık sistemleri henüz tam olarak gelişmediği için hava yolundan bulaşan hastalıklara daha açıklardır. Evdeki odaların sırayla ve düzenli olarak havalandırmasını sağlayarak böyle tehlikelerin önüne geçebilirsiniz.

2.Halıları düzenli olarak yıkayın.
Halılar, ev içerisinde en çok toz tutan eşyalardan birisidir. Halı yıkamasını ister evde kendiniz yapabilir ister profesyonel yardım alabilirsiniz. Düzenli olarak halıların yıkanması sayesinde toz birikimi gibi sorunlarla karşılaşmazsınız.

3.Elektrikli süpürge ile tozları alın ve yerleri silin.
Tozlar konusunda büyük destek sağlayan araçlardan bir diğeri, elektrikli süpürgelerdir. Elektrik süpürgeleriyle, bebek odası da dahil olmak üzere, evin tüm odaları temizlenebilir. Elektrikli süpürge çalıştırıldıktan sonra yerler silinerek temizlik tamamlanabilir. Yerlerin silinmesi sırasında güçlü kimyasallar kullanılmaması gerekir. Bunun yerine doğal içerikli sabunlar, yerlerin silindiği suya eklenebilir. Hem elektrikli süpürge çalıştırılırken hem de yerler silinirken bebek aynı odada olmamalıdır. Temizlik sırasında hareket eden tozların solunması bu şekilde engellenir.

4.Çarşafları, yastık kılıflarını sık sık değiştirin. Yatak temizliğini ihmal etmeyin.
Günün üçte birinin geçirildiği yatakların düzenli temizliğinin yapılması oldukça önemlidir. Sadece çocukların yataklarının değil, ebeveynlerin yataklarının da büyük bir titizlikle temizlenmesi gerekir. Çarşaflar haftada bir, yastık kılıfları ise haftada iki kere değiştirilebilir. Yatakların derin bir temizliği, ayda bir kere yapılabilir.

5.Banyo yüzey temizliği ihmal edilmemeli.
Klozet ve lavaboların temizliğinin düzenli olarak yapılması yeterli değildir. Banyodaki tüm yüzeylerin ayrıntılı olarak temizlenmesi gerekir. Banyonun nemli olması, zararlı mikroorganizmaların üremesi için ideal koşulları sağlamasına neden olur. Düzenli temizliği yapılmazsa, küçük çocuklar ve bebekler için tehlike arz eden bir ortam haline dönüşebilir.

6.Kapı kollarını dezenfekte edin.
Kapı kollar, ev içerisinde en çok kullanılan ve temizliği en çok aksatılan noktalardan birisidir. Ev temizliği sırasında kapı kolları dezenfekte edilerek bu yolla yayılan kirlerin önüne geçilir. Dezenfekte edici bir temizliğin lamba düğmeleri, anahtarlar, telefon gibi unsurlar için de yapılması önerilir.

7.Çöpleri açık alanda tutmayın. Kapalı çöp kutuları kullanın.
Ağzı açık çöplerin tutulması içerisindeki kokunun ve gözle görülmeyen zararlı parçacıkların yaşam ortamına yayılmasına neden olur. Ayrıca bebekler emeklemeye başladığında ne olduğunu bilmeden çöpleri elleyebilir. Hem çöp içerisinden zararlı parçacıkların yayılımını önlemek hem de bebeklerle temas etmesinin önüne geçmek için kapalı tipteki çöp kutularını kullanmanız önerilir. Dolaplar içerisine yerleştirilmesi de aynı şekilde fayda sağlayacaktır.

8.Aşırı hijyenin de kötü etkileri olduğunu unutmayın.
Hijyen, bebeklerin bulunduğu yaşam ortamları için oldukça önemli bir kavramdır. Ancak hijyenin aşırıya kaçılması, çocukların ilerleyen yaşlarda çeşitli sorunlar ile karşılaşmasına neden olur. Hiçbir zararlı mikroorganizma ile karşılaşmayan çocukların bağışıklık sistemleri gelişemez ve hastalıklara açık hale gelir. Bu nedenle temizliğin bile ölçüsünde yapılması gerekir.

Yeni ebeveynler için hem çocuk bakımına hem de ev temizliğine yetişmek zor olabilir. Böyle anlarda profesyonel temizlik hizmetlerinden destek alabilirsiniz. Ev temizliği hizmetleri sayesinde, bebeklere uygun bir yaşam alanını, enerji harcamanıza bile gerek kalmadan elde edebilirsiniz.

Sosyal Medya :
Badana Boya
07 Temmuz 2021, 16:07
ÖNCEKİ
Koronavirüse (COVID-19) Karşı Ev Temizliği
07 Temmuz 2021, 16:27
SONRAKİ